Alma Afrobeat Ensemble organitzen un concert amb convidats a Les Enfants de Barcelona

Una de les formacions més aplaudides del gènere afrobeat oferirà un concert molt especial amb convidats de luxe com Anita Zengeza, Kodjo, Linsey, Nakany Kanté o Simonal Bie.

El proper 13 de març a les 21:00h, la formació internacional liderada per Aarón Feder portarà a la mítica sala les Enfants el millor de la seva seductora proposta en un directe que sorprendrà gràcies a l’aportació dels artistes que se’ls hi sumen en aquesta especial cita.

Un dels grup amb més renom de la música d’arrels africanes del nostres país protagonitzarà una d’aquelles nits inoblidables i indispensable pels amants de l’afrobeat, aquesta mescla sorgida als anys 70 entre la música africana, el jazz i el funk. En el marc d’un dels espais més veterans de Barcelona, Les Enfants, inaugurat l’ant 1963, Alma Afrobeat Ensemble han preparat un concert amb convidats especials. Serà un breu recés enmig de la gira amb la qual des de l’any passant estan presentant el seu darrer disc “Life no get duplicate” (Slow Walk Music, 2014), el seu segon disc d’estudi.
Creat per Aarón Feder l’any 2003 a Chicago i instal·lat a Barcelona poc temps després, els Alma Afrobeat Ensemble s’han convertit en la referència absoluta de la música africana al nostre país. Integrat per deu músics de quatre continents (les dues Amèriques, Europa i Àfrica) escenifiquen l’actualització de la rítmica africana amb elements de latin, psicodèlia, hip hop i una efervescència sonora addictiva. Amb el seu darrer disc, demostren novament que es resisteixen a ser un grup de revival i aposten per portar l’afrobeat al terreny del present, ja sigui musicalment com discursivament. Amb el single “Majority Whip” (El fuet de la majoria) adapten també el missatge polític al temps que corren.

La darrera gira dels barcelonins coincideix amb la gravació d’un nou disc amb el qual participa el cantant nigerià Joe Psalmist i que sembla que estarà llest la propera primavera.

Formació: Aaron Feder (guitarra),  Fernando “Dinky” Redondo (baix), Babacar Gaye (veu, i ball), Gustavo “Tato” Sassone (bateria), Didier Roch (djembé, tama, batá), Alfonso Fernández (fagot), Aurora Arenare (trombó), Josep Contreras (saxo tenor), Paquito de la Iguana (teclats), Carlos Cuenca (shekere i wood block).

Convidats:

ANITA ZENGEZA és de Zimbabwe. Va venir a Barcelona a estudiar música i això és el que ha fet, a banda de treure un 1er disc de factura pop, cantat en
castellà i anglès. Ja està preparant el seu 2º disc en el que vol endinsar-se en la llengua catalana.

KODJO és de Togo. Va arribar fa anys a Figueres i ara vu a Barcelona.
La seva música està més a prop del pop, el blues i la cançó d’autor de
Ben Harper o Tracy Chapman.

LINSEY va nèixer a Barcelona. Sa mare és de Guinea Ecuatorial i ella pertany
a la nova generació de Nu Soul que invaeix Barcelona. Li
fascina tot el que té a veure amb la música africana.

NAKANY KANTÉ és de Guinea Conakry. Ha presentat el seu primer disc
“Saramaya”. Afro Pop magnètic, diu la premsa, i s’ha editat a Europa
i els Estats Units, a més del seu país, a on ha tingut un gran èxit.

SIMONAL BIE és de Moçambic i va arribar fa uns anys a Barcelona, després de
passar per Lisboa. A Maputo va estudiar musicologia i  va investigar
els sons, instruments i tradicions musicals del nord de
Moçambic.Líder/cantant de MOYA KALONGO.

http://almaafrobeat.com/

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?